Sjoeke's escargotkraam mag toch blijven in Vilvoorde

Het escargotkraam in Vilvoorde van Louise Sylvain (80), alias ‘Sjoeke’, verdwijnt dan toch niet. Nadat bekend raakte dat haar kraam misschien zou verdwijnen omdat ze haar achterstallige standgelden niet betaalde, ontstond een golf van protest, maar nu mag Sjoeke uiteindelijk toch blijven.

‘We zijn tot een compromis gekomen’, klinkt het bij de bevoegde schepen Johan Claus (Open VLD).

Al 47 jaar staat het escargotkraam van Louise op de hoek van de Grote Markt met de Bergstraat, maar dat ‘momument’ -noem het gerust zo- dreigde de laatste dagen te verdwijnen.

Omdat de 80-jarige uitbaatster haar achterstallige standgelden maar niet betaalde, kon de stad niets anders doen dan haar te laten opkrassen. Met pijn in het hart weliswaar.

‘Maar we zijn uiteindelijk toch tot een vergelijk gekomen’, klinkt het opgetogen bij schepen Johan Claus (Open VLD). ‘Ze heeft inmiddels al een deel van haar schulden ingelost en beloofd om de overige standgelden binnen een bepaalde termijn te betalen.’

‘Aangezien we geen onmensen zijn, hebben we beslist dat ze mag blijven. Ik ben blij dat beide partijen hier een goed gevoel aan overhouden.’

Sjoeke zelf is in de wolken. ‘Ik ben zo blij dat ik mag blijven’, aldus de uitgelaten escargotverkoopster. ‘Dank aan iedereen die mij geholpen heeft en een dikke kus erbij’, knipoogt ze.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise