Mooie maar korte carnavalstoet

De 43ste carnavalstoet in Asse hield het zondagnamiddag gelukkig droog waardoor er toch heel wat kijklustigen afzakten naar het centrum van Asse. Het carnaval en de kermis duren nog tot en met dinsdag.

Sinds maart 2020 was er al geen carnavalstoet meer uitgereden in Asse en dus was de honger bij de carnavalisten groot. Dat de meeste groepen van buiten Asse komen, deerde het talrijk opgekomen publiek dan ook niet. Zij zagen een mooie maar korte stoet met 26 groepen, waarvan drie uit Asse. Keizer Wutten van Asse aan het begin van de stoet en prins Ivan aan het einde van de stoet zagen dat het goed was vanuit hun open cadillac. Door de wegenwerken in Asse was het parcours lichtjes aangepast waardoor de stoet niet via de Markt en het Kerkplein passeerde en het meeste volk dan ook ter hoogte van het Gemeenteplein stond toe te kijken.

Zondagavond werd het feest onder de carnavalisten verder gezet in ‘t Jass en werden ook de prijzen voor beste carnavalsgroep uitgedeeld. Maandag volgt nog ‘Druëge Moindag’, eveneens in ‘t Jass, met optredens van Nicky Jones, Stephen Mc Queen en Danny Fabri. Dinsdag bezoeken de Assese carnavalisten nog de wekelijkse markt en wordt het carnaval officieel afgesloten. Tot en met dinsdagavond blijft ook de kermis op de Hopmarkt open.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk