Einde Vetweyde nu wel heel dichtbij

In een interview met Het Nieuwsblad geeft burgemeester Albert Beerens nu toch toe dat het project Vetweyde (en voetbalstadion met polyvalente feestzaal en o.m. ook een skatepark) zeer waarschijnlijk niet doorgaat. Oorzaak: te duur.

Het project zou van de gemeente een investering van zo’n 2 miljoen euro vragen, plus nog eens een jaarlijkse kost van 600.000 euro. Dat zou de gemeentefinanciën wel erg zwaar belasten, vindt burgemeester Beerens.

Ondertussen is de gemeente wel druk bezig om in de Klaarstraat de nodige terreinen te voorzien voor KSK Opwijk en Eendracht Mazenzele. Bovendien moet de gemeente ook niet rekenen op financiële steun van KSK dat nauwelijks nog zijn spelers kan betalen.

Einde project Vetweyde dus. Ondanks het feit dat de gemeente voor de realisatie van dit project niet minder dan 5 ha grond heeft aangekocht.  Wat hiermee zal gebeuren blijft momenteel nog onzeker.