Geen vergunning voor Ninouter

Het geplande Ninouter winkelcentrum langs de Brakelsesteenweg in Outer krijgt geen vergunning van het Ninoofse stadsbestuur. Dat vreest voor een nog grotere verkeersindigestie (met langere files) op de Brakelsesteenweg die nu al oververzadigd is.

Een tweede reden is van juridische aard. Het stadsbestuur opende een procedure tegen de vergunning van de geplande wegenwerken bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen. Zolang deze procedure loopt is het niet aangewezen een bouwvergunning voor het winkelcentrum zelf af te leveren. Schepen van mobiliteit Wouter Vande Winkel: “Als ons beroep wordt aanvaard, komt het hele project op losse schroeven te staan. We verwachten dat de raad zich in de loop van januari zal uitspreken”.

Projectontwikkelaar Mitiska REIM betreurt het weigeren van de vergunning maar maakt zich sterk dat het bij de provincie wel zijn gram zal halen omdat de provincies eerder al aangaf dat er op die plek handelsactiviteiten mogen komen. “Met deze beslissing verliest iedereen tijd en geld,” zegt directeur Jan Du Bois. Hij hoopt op een positievere houding van een nieuw stadsbestuur.

Topartikels editie Ninove-Dender