Domi ver 19 is al maanden bezig met prinsverkiezing

Dominique Van Acoleyen alias “Domi ver 19” wordt vrijwel zeker de nieuwe prins carnaval van Opwijk. De 44-jarige arbeider/carnavalist heeft geen tegenstand. Jo Kado wilde zijn titel wel verdedigen, maar zijn groep zag het niet meer zitten.

Domi ver 19 daarentegen is laaiend enthousiast en lang op voorhand aan zijn voorbereiding begonnen. “We hadden in augustus al onze groene T-shirts en zijn toen al gestart met het bouwen van onze praalwagen. We zijn driemaal per week in de gemeentelijke loods aan het werk”, vertelt de uitgeweken Malderenaar. “Destijds wilde ik prins carnaval worden in mijn woonplaats, maar mijn zus Tamara stelde zich eveneens kandidaat. Ik wilde niet met haar in strijd gaan. Tamara won overigens twee jaar achtereenvolgens de titel van prins carnaval. Keizer worden is haar net niet gelukt.”

“We zijn dan in Opwijk beland en namen als Reigers deel aan de stoet”, vervolgt Dominique. Daar hield het op voor mijn groep, maar niet voor mij. Ik vond het Opwijkse carnaval zoveel beter dan in pakweg Malderen of Asse.”

De proeven en opdrachten die hij zal moeten doorstaan, schrikken hem niet af. Hij hoopt dat zijn ervaring hem zal helpen. “Het carnaval valt dit jaar redelijk laat en dus wordt de aanloop er naartoe wel zeer lang, iets te lang naar mijn zin. In de zomer waren we vijf weekends achtereenvolgens op pad. Dat is wel erg veel. We moeten ons voor overdaad behoeden willen we fris aan de prinsverkiezing beginnen.”

Een prins (kandidaat) wordt geacht om overal en altijd veel pinten te betalen. Is dat voor Domi haalbaar? Kurt Spruyt en Davy Moortgat van de (organiserende) Gatspo√ęters: “De prins kandidaat krijgt een aantal toegangskaarten, dat het kan verkopen of weggeven. Met zijn aanstelling als prins krijgt hij een geldsom toegestoken om zijn kosten te helpen dekken. Als hij wint zou hij de twaalfde prins in Opwijk zijn.”

“Onze praalwagen zal vooraf onder meer te zien zijn op de stoeten van Baasrode, Willebroek en Asse. Op onze eigen stoet bouwen nog een extra stuk aan onze wagen om origineel te zijn.”
* Prinsverkiezing op 23 februari
* stoet op 14 april.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk