Sabenavlucht België-Congo en postzegels

Op 23 februari 1935 (meer dan 80 jaar geleden dus) ging de eerste regelmatig Sabena vlucht tussen België en zijn toenmalige kolonie Congo van start. Postzegelkring Ninove geeft een boeiende lezing waarin de eerste regelmatige lijnvlucht van Brussel naar Leopoldstad (het huidige Kinshasa) in herinnering wordt gebracht.

NINOV Lezing SabenaOp die bewuste dag stegen Prosper Cocquyt (piloot), Jean Schoonbroodt (tweede piloot), en Fernand Maupertuis (marconist) op met een Fokker F VII. De vlucht verliep in fasen met heel wat tussenlandingen. Bij hun aankomst in Brussel werden Cocquyt, Schoonbroodt en Maupertuis als helden onthaald en in triomf rondgedragen.

Deze historische vlucht zal door Filip Van der Haegen, ondervoorzitter van de KLBP, de Koninklijke Landsbond van Belgische Postzegelkringen, aan de hand van zijn bekroonde verzameling over dat onderwerp toegelicht worden.  De lezing heeft plaats in het Oud Stadhuis aan het  Oudstrijdersplein  te Ninove in de vergaderzaal op de eerste verdieping (lift aanwezig) op vrijdag 21 december 2018 om 20 uur.

Niet alleen de filatelisten maar ook al wie geïnteresseerd is in onze recente koloniale geschiedenis is welkom. De toegang is gratis.

Topartikels editie Ninove-Dender