Preventie tijdens donkere dagen

Iedereen weet wel dat de dagen voor Kerstmis de ‘donkere dagen’ worden genoemd. Het blijft laat en het wordt vroeg donker. En mensen hebben centen in huis of op zakken in het vooruitzicht van de eindejaarsgeschenken. Voor inbrekers en gauwdieven blijkbaar een gelierde periode om hun slag te slaan. Daarom zet het wijkveiligheidsteam een actie van preventief toezicht op het getouw.

Het wijkveiligheidsteam, bestaande uit gemeenschapswachten en inspecteurs van de lokale politie, zorgt tijdens de drukste periodes in de centra van Asse en Zellik voor een verhoogde aanwezigheid en zichtbaarheid. Zij zullen winkelende inwoners vragen om extra waakzaam te zijn en goed op hun bezittingen te letten. Het wijkveiligheidsteam zal ook een bezoekje brengen aan de handelaars, zodat ze vragen en mogelijke problemen sneller kunnen doorgeven en behandelen.

Het integrale veiligheidsteam heeft ook een aantal tips om diefstallen te vermijden: Bij elke verdachte handeling bel je best meteen het nummer 101. Ben je bestolen of heb je documenten verloren, contacteer dan DOC STOP (00800 2123 2123). Ben je je bankkaart kwijt, contacteer CARD STOP (070 344 344). En doe steeds aangifte bij de lokale politie.

Statistieken tonen aan dat het aantal diefstallen en inbraken de laatste jaren – mede dank zij acties als deze – sterk is gedaald.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk