Winterwandeling in kerstsfeer

Op zondag 18 december organiseert de dienst toerisme in samenwerking met VVV-Ninove vzw een winterwandeling door Ninove centrum langs kerstballen, feestverlichting en kerstbomen.

De gids neemt de deelnemers mee op een boeiende tocht doorspekt met winterse verhalen en kerstvertellingen en legt uit vanwaar al die kerst- en wintertradities komen. Wat of wie ligt aan de oorsprong van de kerststal, de Kerstman of Rudolf het rendier ? Welke rituelen nam de katholieke kerk over van Germanen of Kelten? Waarom plaatsen we een boom in huis op het einde van het jaar?

Een kerstwandeling is ondenkbaar zonder een opwarmertje en een proevertje dus verrast de dienst toerisme de wandelaar hier en daar met wat lekkers. Deze winterse tocht vol sfeer houdt halt op onverwachte plaatsen die zeker doen dromen van een witte Kerst…

Praktisch:

  • Zondag 18 december 2016
  • Start om 15 uur, Café Sint-Annakamer, Biezenstraat 20, Ninove
  • Duur: 3 uur
  • Deelname: 5 euro per persoon bij voorinschrijving t/m vrijdag 16 december, 7 euro per persoon op de dag zelf. Inschrijven bij de dienst toerisme (stadhuis, Centrumlaan 100) of vóór aanvang van de wandeling in Café Sint-Annakamer (tot 10 minuten vóór vertrek)
Topartikels editie Ninove-Dender