Drone brengt Opwijkse kerkhoven in kaart

Nauwelijks iemand heeft het gemerkt. Vandaag (woensdag) vloog er een gespecialiseerde drone boven de Opwijkse kerkhoven. Patrick Staes van de firma Droneworx Technology bracht zijn drone met hoogwaardige camera naar Opwijk om zeer gedetailleerde en precieze foto’s van de Opwijkse kerkhoven te maken.

Patrick Staes: “Eerst zetten wij een aantal referentiepunten uit die met een gps-systeem zeer nauwkeurig worden opgemeten. Daarna vliegt de drone op een hoogte van 60 meter in een bepaald patroon over het kerkhof. Om de zoveel meter wordt een foto gemaakt. Die overlappende foto’s worden later bijeengevoegd tot een algemeen maar zeer precies beeld”.

Met zo’n luchtfoto kan de gemeente nadien aan de slag. “Met een luchtfoto krijg je een veel beter overzicht van de begraafplaatsen,” zegt burgemeester Albert Beerens. De gemeente kan dergelijke beelden gebruiken om bijvoorbeeld de concessies digitaal te beheren, krijgt een overzicht van de beplanting en zo meer.

Droneworx Technology bracht woensdag niet alleen het kerkhof in het centrum maar ook de begraafplaatsen van Mazenzele en Droeshout in kaart.