Ninoofsesteenweg (N8) in Roosdaal: twee rijstroken preventief afgesloten

Het Agentschap Wegen en Verkeer sluit vanaf donderdag 15 december een tweede rijstrook af op de Ninoofsesteenweg (N8) in Roosdaal ter hoogte van Autokruispunt.

Door problemen met de ondergrond is daar al sinds eind 2015 de rechterrijstrook richting Ninove afgesloten. Wegen en Verkeer sluit nu ook de tweede rijstrook richting Ninove af.

Het verkeer moet dan over één rijstrook per rijrichting. Om de veiligheid te garanderen zal een snelheidsbeperking van 50 km per uur gelden. De ingreep zal ook zorgen voor vertragingen tijdens de spitsuren.

De Ninoofsesteenweg loopt ter hoogte van Autokruispunt over een beek. De weg is daar verhoogd aangelegd en er doen zich problemen in de ondergrond voor.

Een jaar geleden stelde Wegen en Verkeer dit al vast en werd de rechterrijstrook richting Ninove afgesloten, in afwachting van de herinrichting van de Ninoofsesteenweg in 2017. Uit verder onderzoek blijkt dat het probleem ondertussen groter is geworden. Wegen en Verkeer neemt geen enkel risico als het gaat om de veiligheid van de weggebruiker en sluit nu ook de tweede rijstrook richting Ninove af.

Omdat al het verkeer over de Ninoofsesteenweg over één weghelft moet, giet Wegen en Verkeer een nieuwe asfaltlaag over de werfzone. Zo kan het wegdek de dubbele capaciteit zonder problemen verwerken. Het nieuwe asfalt giet Wegen en Verkeer op woensdag. Na de ochtendspits van woensdagochtend wordt de Ninoofsesteenweg tijdelijk afgesloten en wordt er een lokale omleiding ingesteld voor het verkeer komende van Ninove dat richting Brussel rijdt.

Deze voorbereidende werken duren slechts tot vlak voor de woensdagavondspits. Donderdag na de ochtendspits wordt het verkeer dan op tweemaal één rijstrook gezet.

Wegen en Verkeer en het studiebureau werken een oplossing uit om de weg te stabiliseren. Omdat er nog bijkomend onderzoek moet gebeuren, is het moeilijk om een timing voor deze oplossing te geven. Wegen en Verkeer hoopt in de loop van februari de tweede rijstrook terug open te stellen.

Een definitieve oplossing volgt dan als de Ninoofsesteenweg in Roosdaal volledig heringericht wordt.

Topartikels editie Ninove-Dender