Cc De Plomblom brengt Othello

In 2015 bracht Toneelgroep Maastricht Othello, een voorstelling die hoge ogen gooide bij pers en publiek. Artistiek leider Servé Hermans regisseerde een indrukwekkende Vlaams-Nederlandse cast in een hartstochtelijke en muzikale uitvoering van Shakespeares meesterwerk over liefde, jaloezie en de angst voor de buitenstaander. David Van Reybrouck noemde de voorstelling ‘theater van een verbluffende schoonheid en onbeschaamde tragiek.’

Toneelgroep Maastricht combineert Shakespeares tekst met muziek uit onder andere de opera Othello van Giuseppe Verdi. Jibbe Willems bewerkt Shakespeares tekst, muzikaal leider Bendix Dethleffsen, bekend van zijn werk met  regisseurs als Christoph Marthaler, de muziek. Ook nu worden de hoofdrollen gespeeld door Koen De Sutter, Michaël Pas en Julia Akkermans.

Deze muzikale bewerking van Shakespeares meesterwerk kunt u zien en horen op  donderdag 15 december om 20 uur in cc De Plomblom. Tickets (14 euro/ Reductie: 13 euro/ -26 jaar: 7 euro / ABO: 11,20 euro) via www.ccdeplomblom.org.

Topartikels editie Ninove-Dender