Witte lintjes tegen cybergeweld op vrouwen

Elk jaar vindt op 25 november de Internationale Dag voor de Uitbanning van Geweld tegen Vrouwen plaats. Vrouw & Maatschappij, de vrouwenbeweging van CD&V,  roept op om in die week een wit lintje te dragen als teken van een persoonlijke engagement om geen geweld te plegen, geweld niet oogluikend toe te staan of te verzwijgen, geweldplegers aan te zetten om hulp te zoeken en iedereen te overtuigen om geweld te doen stoppen.

Dit jaar wordt de problematiek van cybergeweld op vrouwen en meisjes aangekaart. ‘Thuis’ – actrice Joy Anna Thielemans zette de campagne in de kijker met een filmpje rond cybergeweld. Samen met Els Van Hoof, voorzitster van  Vrouw & Maatschappij, was zij op woensdag 16 november te gast in de talkshow Van Gils & gasten waar ze een woordje uitleg gaven over de campagne.

In Ninove trokken enkele CD&V-dames geruggensteund door Marc Nachtergaele en Franky D’hauwer op zaterdag 19 november richting Ninia Shopping Center om witte lintjes uit te delen en zo aandacht te vragen voor deze actie.

Topartikels editie Ninove-Dender