Droom werd werkelijkheid in Toffe School Okegem (+ foto's)

Bij de inhuldiging van de gerenoveerde en nieuwe schoolgebouwen op zaterdag 19 november toonden alle genodigden met een staande ovatie hun waardering voor de gedrevenheid en het eindeloze geduld van het directieduo Wim Beeckman/Karel Lobijn en het personeel van Toffe School Okegem gedurende de voorbije jaren.

De pannen in het dak van het kloostergebouw, tegenover de kerk, herinneren aan het jaartal 1894 waarin de congregatie van de zusters der Heilige Harten van Ninove onder de mensen van Okegem kwam wonen. In 1984 zijn ze zeer voorzichtig gestart met kleuteronderwijs voor jongens en meisjes.  Omwille van allerlei voorbijgestreefde redenen moesten de jongens van het lager naar de gemeenteschool, het huidige buurthuis ‘t Kouterken. Ondanks de grote bekommernis vanuit de congregatie moest iedereen echter lijdzaam toezien hoe de schoolgebouwen het gevecht met de tand des tijds aan het verliezen waren. Er was geen budget om een klusjesman in dienst te nemen en het vele vrijwilligerswerk kon de ongelijke strijd niet aan.

Onder het motto:  ‘Wie niet durft te dromen, kan nooit hopen dat deze dromen zullen uitkomen’ ging directeur Wim Beeckman in de loop van 2000 de uitdaging aan om de school te renoveren en uit te breiden met een nieuwbouw. 16 jaar later zijn de werken voltooid. Weinig mensen dachten dat dit ooit slim zou komen. Alle stof is in de school nog niet verdwenen en toch heeft het schoolbestuur nog één droom, zeg maar de kers op de taart: de binnenkoer van de school omvormen tot een polyvalente sportruimte.  Deze ruimte kan ervoor zorgen dat de lessen bewegingsopvoeding dagelijks kunnen plaatsvinden zonder opvang, refter, culturele of klasoverschrijdende activiteiten te doorkruisen.

Topartikels editie Ninove-Dender