Mathilde leest voor in De Kleine Wereld (+ foto's)

De 42 leerlingen van het derde leerjaar van de juffen Sophia en Lara van De Kleine Wereld beleefden vanmorgen een moment dat nog lang in het geheugen geprint zal blijven. Koningin Mathilde kwam er voorlezen in het kader van de Voorleesweek.

Het koninklijke bezoek zorgde al enkele dagen voor hooggespannen zenuwen op school, maar alles verliep van een leien dakje. Mathilde is al vele jaren een actieve voorvechtster van voorlezen en De Kleine Wereld, tot vorig jaar het Ascanusinstituut, werd dit jaar uitgekozen omdat de school al enkele jaren meedoet aan ‘Kwartiermakers’. Dat is een van oorsprong Nederlands initiatief waarbij alle kinderen elke dag op school minstens een kwartier in stilte moeten lezen.

Mathilde las voor uit “Jij tussen vele anderen”, een nog vrij nieuw jeugdboek van Siska Goeminne met illustraties van Merel Eyckerman. Het warme boek legt de nadruk op de eigenheid van elk individu.

“Een thema waar wij op onze school heel hard op inzetten”, zeggen juffen Sophia en Lara. “Iedereen mag zijn wie hij is. Dat is de leuze van onze school. Kijk maar eens rond en je ziet al snel dat het hier een erg multiculturele klas is. Bij de 42 kinderen tel je gemakkelijk tien tot vijftien verschillende nationaliteiten van afkomst.”

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk