Gaspard reed laatste vrijwilligersrit

Je moet het maar doen: mensen die vervoer nodig hebben met je wagen brengen waar ze moeten zijn. Gaspard Graind’Orge (78) deed het 26 jaar aan een stuk. Hij was één van de belangrijkste steunpilaren van de Merchtemse Minder Mobielen Centrale, gecoördineerd door het OCMW. Voorzitster Julie Asselman en coördinator Nancy Jacquemijn waren dan ook naar de Kalkovenlaan gekomen om Gaspard bij zijn laatste rit nog een riem onder het hart te steken.

M Gaspard 1Zijn laatste rit reed Gaspard voor Irène De Ridder. Hij bracht haar naar het ziekenhuis in Dendermonde. Zij had voor Gaspard een ruiker bloemen klaar want “op iemand als Gaspard kun je altijd rekenen”.  Duizenden ritten deed Gaspard, dat zijn duizenden passagiers en tienduizenden kilometers. Het record was bijna duizend ritten op een jaar. Gaspard was dan ook veel uithuizig en wil het nu wel wat kalmer aandoen.

Maar geen enkele rit was hem teveel. Elke rit was een nieuw gesprek met mensen die graag een gezellig praatje maakten of hun hart eens konden uitstorten. Gaspard was meer dan een vrijwillige chauffeur, hij was een vertrouwenspersoon die veel meer betekende dan de man die zijn ‘klanten’ van A naar Z bracht.

Als je de tijd hebt en de mogelijkheden, wordt dan vrijwillige chauffeur voor de MMC, spoort Gaspard andere mensen aan om in zijn voetsporen te treden. Julie Asselman en Nancy Jacquemijn ondersteunen zijn oproep. De MMC kan momenteel een beroep doen op een tiental chauffeurs maar dat is niet voldoende. “We moeten soms oproepen afwijzen omdat we niet genoeg vrijwilligers hebben,” zegt Julie Asselman.

Wie zich geroepen voelt om in de voetsporen van Gaspard te treden en zo mensen te helpen, kan contact opnemen met Nancy Jacquemijn, 052/38.18.12 of nancy.jacquemijn@ocmw-merchtem.be

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk