Carnaval vieren kan ook zonder drugs of alcohol

Om carnaval Ninove te promoten richt de Karnavalraad jaarlijks een affichewedstrijd in. In aanloop naar carnaval 2017 zal er een tweede carnavalsaffiche te zien zijn. De Karnavalraad Ninove heeft namelijk zijn medewerking verleend aan een initiatief van de dienst PISAD (Provinciaal Interbestuurlijk Samenwerkingsverband voor Aanpak van Drugmisbruik).

Deze organisatie die zich toespitst op drugpreventie én de (ambulante) begeleiding van jongeren, jongvolwassenen en hun directe omgeving organiseert in de Ninoofse scholen een affichewedstrijd. Bedoeling is dat er een preventieve boodschap wordt meegegeven waarin duidelijk wordt gemaakt dat je carnaval ook kan vieren zonder drugs of alcohol. De reglementering voor deze wedstrijd is identiek aan deze van de andere affichewedstrijd.

De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de openingszitting van het nieuwe carnavalsjaar op 11 november 2016 en krijgt naast de eer ook een trofee geschonken door de stad Ninove. De winnende affiche zal in alle scholen en openbare gebouwen van de stad Ninove mogen opgehangen worden.

(Foto: NKV Van ‘t Alverdrau Donker, winnaar van de carnavalsaffiche 2016)

Topartikels editie Ninove-Dender