KRASJ 3 gaat slotweekend in

Meer dan 1.200 kunst- en cultuurliefhebbers vonden al de weg naar KRASJ 3, het parcours actuele kunst dat werk toont van 19 kunstenaars op tien locaties. Daarmee overtreft deze expo nu al het succes van de twee vorige edities.

De meest bijzondere locatie op KRASJ 3 is wellicht het charmante kerkje van Lieferinge. Het broze en tedere witte veulentje van Berlinde De Bruyckere (zie foto), een nieuw werk dat speciaal voor deze locatie werd gemaakt, gaat er een spannende dialoog aan met een oud werk van good old Panamarenko. In een hoekje van de kerk appelleert de jonge kunstenaar Karl Philips met een maatschappijkritische sculptuur rechtstreeks aan de functie van de kerk als opvangplek voor vluchtelingen.

De grootste publiekslokker is zonder meer Rinus Van De Velde. De nieuwe wonderboy van de Vlaamse kunst, die dit voorjaar voor een spraakmakende solo in het SMAK tekende, mag in het oud stadhuis van Ninove een metersbrede wand inpalmen met een indrukwekkende pasteltekening. Spraakmakend zijn verder de video-die-eigenlijk-geen-video is van David Claerbout en de kijkdoos met ‘regentafel’ van Doug Eynon in het voormalige postsorteercentrum, de vertederende en mild-humoristische sculpturen van Jimmie Durham, geconfronteerd met enkele fascinerende foto’s van Magnum Nominee Max Pinckers, in de Hospitaalkerk en de schitterende houtskooltekeningen van Rik De Boe in de Koepoort.

Wie KRASJ  3 nog wil bezoeken, moet zich reppen: het project is immers toe aan zijn slotweekend. De deuren van de locaties gaan een laatste keer open op zaterdag 1 en zondag 2 oktober, telkens van 14 uur tot 18 uur. Best is om het parcours te starten in het oud stadhuis (Oudstrijdersplein). Je treft er niet alleen werk van Rinus Van De Velde, Els Vanden Meersch, Sam Weerdmeester, Peter Rogiers, Wim Delvoye, Nico Bourthoumieux en Luc Deleu, maar je ontvangt er ook een gratis bezoekersgids.

Topartikels editie Ninove-Dender