Ook Opwijk niet opgezet met Chinese participatie in Eandis

Bij een aantal gemeenten, aandeelhouders van Eandis, groeit het verzet tegen de bedoeling van Eandis om een Chinese staatsfirma als aandeelhouder (en geldschieter) binnen te halen. Ook de gemeenteraad van Opwijk, die gisterenavond vergaderde, stelt grote vraagtekens bij deze operatie.

Het was burgemeester Albert Beerens zelf die aankondigde dat de meerderheid zo zijn twijfels heeft over de aangekondigde financiële transactie die Eandis, de beheerder van ons elektriciteitsnet, meer ademruimte moet geven.

Beerens stelde voor om de afgevaardigde van Opwijk bij Eandis – raadslid Els Van Buggenhout – de opdracht te geven om de aangekondigde beslissende vergadering op 3 oktober te laten uitstellen. Wanneer Eandis daar niet wil op ingaan, zal Opwijk tegen het voorstel stemmen.

De oppositiepartijen Inzet en CD&V schaarden zich achter dit voorstel dat dan ook unaniem werd goedgekeurd.