Jubileumeditie Tabaksroute wordt de laatste

Op zondag 25 september viert de Tabaksroute haar tiende en tevens laatste verjaardag. De wandelroute voor ruiters en menners werd in 2006 in het leven geroepen door de stad Ninove, in samenwerking met Toerisme Oost-Vlaanderen. Ze bewegwijzert het parcours met houten palen en voorziet plannetjes die te koop zijn bij de toeristische dienst van de stad. Initiatiefnemer Yvan Roelandt stippelde de route uit en organiseerde jaarlijks een evenement waar ongeveer 200 deelnemers iedere laatste zondag van september het traject van 30 km konden rijden.

“Ieder jaar kwam de hele familie helpen om een prachtige dag te realiseren voor de paarden en hun ruiters en menners”, vertelt Yvan Roelandt (rechts op de foto). “Een heuse organisatie die ik met veel passie deed. Het waren negen mooie edities, waarbij ik veel deelnemers vaak meermaals mocht begroeten. Maar, aangezien we er niet jonger op worden, vond ik de tiende verjaardag de ideale gelegenheid om een einde te brengen aan dit verhaal.”

Wie de laatste Tabaksroute langs Ninoofse paden en veldwegen wil ontdekken, wordt zondag 25 september tussen 10 en 12 uur verwacht aan de Wildermolen, Wilderstraat 95 in Appelterre. Wie inschrijft tot en met 22 september 2016 betaalt 5 euro per persoon, vanaf 23 september is dat 8 euro per persoon. Enkel vooraf betaalde inschrijvingen voor 23-09-2016 op rekeningnummer BE18 7371 2808 1065 met vermelding van naam en het aantal personen gelden als ingeschreven. Inbegrepen: koffie met koek, drie drankjes (één per stopplaats) en twee broodjes. Na de rit is er warme beenhesp te verkrijgen, zolang de voorraad strekt. Kostprijs: 13 euro p.p.

Meer info: yvan.roelandt@telenet.be – 0495/40 88 57

Topartikels editie Ninove-Dender