Eppegemsesteenweg morgenavond eindelijk weer open

 

Goed nieuws voor wie langs de Eppegemsesteenweg moet rijden. Nadat die een hele tijd afgesloten was door een wegverzakking, gaat de steenweg morgenavond opnieuw open.

Midden augustus startte een aannemer met het herstel van de steenweg. Maar al snel bleek dat er meer aan de hand was dan een wegverzakking. De hoofdriolering onder de verbindingsweg tussen de Verbrande Brug en Zemst was er namelijk over een lengte van zestien meter ingezakt. Daardoor konden de werken niet afgerond worden op 31 augustus, zoals eerder gemeld was. Het einde van de werken werd opgeschoven naar het weekend van 10 en 11 september, maar ook die termijn werd niet gehaald. “Oorzaak was een verlichtingspaal die mee verzakt was, en te dicht bij de riolering stond”, aldus Chris Selleslagh (Open Vld), schepen van Openbare Werken. “Daarom werd beslist om de verlichtingspaal te verplaatsen. En dus moesten ook de kabels opschuiven.”

Morgen zouden dan toch de laatste werken afgerond worden, waarna de weg in de loop van de avond weer open kan. Zo komt er meteen ook een einde aan de grote omleiding die weggebruikers moesten volgen.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise