Een boon voor koffie

De eerstvolgende activiteit van Davidsfonds Denderwindeke staat in het teken van koffie en vindt plaats op dinsdag 20 september om 20 uur in de stedelijke basisschool in Denderwindeke, Edingsesteenweg 344.

Stijn Van Schoonlandt, zaakvoerder van De Koffieliefhebber, neemt de aanwezigen mee op ontdekkingstocht door de rijke geschiedenis van koffie. De reis start bij het ontstaan van koffie en hoe koffie zich verspreid heeft over de ganse wereld, met zijn bijhorende mythes en anekdotes. Daarna houdt men halt bij de evolutie in het verbruik van koffie, van voedsel tot de drank die we vandaag de dag kennen. Verder wordt stilgestaan bij de drie ‘koffie-waves’ die zich sinds de jaren 1960 tot nu hebben voorgedaan. Als afsluiter is er een proeverij waar men leert om één koffie op drie verschillende manieren klaar te maken om zo het effect van elke bereidingswijze op de smaak te ervaren.

Vooraf inschrijven is noodzakelijk en kan tot en met dinsdag 13 september 2016 via e-mail aan info@dfwinnik.be of via een van de bestuursleden. Toegang : 6 euro – 4 euro met Davidsfonds Cultuurkaart – gratis t.e.m. 12 jaar.

 

Topartikels editie Ninove-Dender