Hopduvelfeesten breken records

In Asse leven ze dezer dagen op wolkjes. Het Hopduvelfeest 2016 was er dan ook eentje om in te lijsten. Het werd de meest succesvolle editie ooit, met ruim vijfduizend bezoekers op vrijdag, zesduizend op zaterdag en zevenduizend op zondag.

De vrijdag kende zijn sterkste opening ooit, met de immer populaire Urbanus, maar met als absolute ambiancetopper Cleymans & Van Geel. Ook de zaterdag baadde in de heerlijke zon, met in de namiddag een zeer geslaagd kinderdorp, afgesloten met de razend populaire Ketnetband.

De Mens mocht, met Frank Vander linden als inwoner van Asbeek, een thuiswedstrijd spelen, maar de winnaars van de avond waren de prettig gestoorde De Jeugd van Tegenwoordig die het bomvolle festivalplein helemaal meekregen ook al liet hun discobar het enkele keren afweten.

De Hopduvelstoet in Asse, waarvoor wijken, gehuchten en verenigingen zich wekenlang in het zweet werkten, leek even te botsen op de regen als spelbreker, maar de duvelbezwering bleek alsnog sterker. Met de eerste opklaringen kregen de duizenden bezoekers langs het parcours een prachtige stoet te zien, de vijftiende in zestig jaar.

De strafste wagens en choreografie√ęn kwamen van de Landbouwraad Asse, de scouts Kramaai Mollem, Marlierke Plezierke, de verenigingen van Asse-Terheide, de groepen Tenberg en Krokegem en de kunstenacademie August De Boeck.

Zondagavond viel dan het doek met een vuurrijk slotspektakel, de verbranding van de strooien Hopduvels en een zinderend slotconcert van Les Truttes.

Zie onze fotospecials:

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk