Drie nachten werken op Assesteenweg en oprit/afrit E40 Ternat

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert van woensdag 14 september 2016 tot en met zaterdagochtend 17 september 2016 onderhoudswerken uit aan de Assesteenweg (N285) in Ternat.

De eerste nacht werkt Wegen en Verkeer aan de Assesteenweg zelf, ter hoogte van het op- en afrittencomplex. Er wordt met een mobiele werf gewerkt en er zal weinig tot geen hinder zijn. De tweede en derde nacht wordt er gewerkt aan de oprit van de E40 richting Brussel en aan de afrit van de E40 voor het verkeer komende van Gent.

Op de Assesteenweg worden lokale herstellingswerken uitgevoerd op plaatsen waar de weg in slechte staat is. Op de oprit en afrit van de E40 krijgt de weg op een aantal stroken een volledige nieuwe laag asfalt. Om de hinder voor het verkeer te verminderen, worden de werken ‘s nachts (tussen 22 uur en 6 uur) uitgevoerd.

Tijdens de nacht van woensdag op donderdag werkt Wegen en verkeer met een mobiele werf en zal er weinig hinder zijn voor het verkeer.

De tweede en derde nacht is er een omleiding voorzien: bestuurders zullen moeten omrijden via de E40 en vervolgens moeten keren in Affligem of aan het verkeersknooppunt van Groot-Bijgaarden.

Wegen en Verkeer bereidt momenteel de herinrichting van de Assestraat (N285) en het op- en afrittencomplex van de E40 in Ternat voor.

Het verwacht dat het half 2017 over de definitieve bouwvergunning voor dit project zal beschikken. Zodra dan de lopende onteigeningsprocedures afgerond zijn, kunnen de werken starten.