Frans-Hollands duel tijdens de Donderdagen

Het straattheaterfestival De Donderdagen vecht op 11 augustus een Frans-Hollands duel uit.

Sanitair installateur Thomas is niet zo goed in zijn vak en krijgt van zijn baas nog één dag om orde op zaken te stellen. Wat volgt is een hectische race vol met sanitaire ongemakken. Het Nederlandse Theater Gajes speelt zijn voorstellingen letterlijk tussen de toeschouwers, op stelten en met grote rijdende objecten. Livemuziek geeft het verhaal van ‘When Thomas met Julie’ een heel eigen komische kleur.

De Franse broertjes Troubouch zijn een beetje zoals Astérix en Obélix. Dezelfde snorren, even grote eetlust. Maar zijn ze wel broertjes? En waarom jagen ze niet op everzwijnen, maar op fietsen? Dankzij de toverdrank van de druïde brengen ze alle magische trucjes tot een goed einde. En wees gerust: op het einde is er feest. Met muziek van Assurancetourix?

Praktisch

  • Donderdag 11 augustus vanaf 19 uur
  • Theater Gajes speelt ‘When Thomas met Julie’ om 19 uur en 21 uur op de Graanmarkt
  • Les Frères Troubouch speelt ‘Le spectacle des Frères Troubouch’ om 20 uur op het Niniaplein (Centrumlaan)
  • De voorstellingen kunt u gratis bekijken
  •  Info: dienst cultuur, 054 31 32 87, cultuur@ninove.be.
Topartikels editie Ninove-Dender