Feestzaal De Villa onder de sloophamer

Op de Brusselbaan in Hekelgem begon zaterdag de sloop van De Villa, de voormalige feestzaal met restaurant.

In de plaats komt een nieuw wooncomplex met twintig luxeappartementen met ondergrondse parking en twee handelsruimten.

Van 2003 tot 2010 werd De Villa, als onderdeel van de Josan Group uit Ternat, uitgebaat als een luxueus businesscenter voor bedrijven of professionele sportclubs, met tien slaapkamers, keukens en vergaderruimtes. Voordien was het vele jaren een succesvolle feestzaal met restaurant.

Het gebouw staat intussen al zes jaar leeg. Omdat het zeer volumineuze gebouw geen praktisch nut meer heeft en nauwelijks aan te passen is aan de huidige woonnormen, werd beslist om het af te breken en er een nieuw wooncomplex te bouwen.

residentie blakmeers plan 3D
klik op foto om te vergroten

De grond is nog steeds eigendom van Freddy De Nil van Josan. De nieuwbouw wordt met een recht van opstal gerealiseerd door de bvba ACI Projects uit Schilde.

Het nieuwe gebouw, met als naam Residentie Blakmeers, komt in een L-vorm, aan de linkerzijde aansluitend op de bestaande smidse. De toegang komt langs de Kortestraat.

De twintig appartementen met twee of drie slaapkamers en twee handelsruimten worden momenteel al op plan verkocht. Volgens de ontwikkelaar zijn 9 van de 20 appartementen al verkocht.

De bouwwerken starten in oktober of november. De volledige realisatie neemt een jaar in beslag.