Eldoradofietsers trokken naar Opaalkust

13 leden van wielertoeristenclub Eldoradofietsers Zandbergen fietsten begin augustus van Ninove naar Wissant, gelegen in het Franse departement Pas-de-Calais aan de Opaalkust (tussen de rotskapen van Cap Gris-Nez en Cap Blanc-Nez). Om 6 u ’s morgens werd er gestart in de Vinkenstraat in Ninove, waar initiatiefnemer en drijvende kracht achter deze organisatie Pros De Smet woont.

Pros (71 jaar) heeft alle (tien) edities meegefietst alsook Linda Van Opdenbosch en Omer Van Keer. De tocht verliep zonder problemen en om 18.30 uur werd – onder luid applaus van het aankomstcomité – de eindmeet in Wissant bereikt. Moe maar tevreden vlogen deelnemers en supporters nadien in de champagne want 6 augustus 2016 was niet enkel voor Greg Van Avermaet een historische dag…

Foto: Bart De Freyne

Topartikels editie Ninove-Dender