Nog maar weinig te zien van renovatie station

 

Er zit nog niet veel schot in de langverwachte renovatie van het station van Vilvoorde die een half jaar geleden al zou starten. Op het terrein gebeurt er niets, stellen vele reizigers vast. Volgens de NMBS zijn de voorbereidende werken wel degelijk al van start gegaan.

Eind vorig jaar werd de langverwachte renovatie van het aftandse station van Vilvoorde aangekondigd. Al begin 2016 – zo werd gemeld – zou al begonnen worden met de bouw van een nieuwe bredere onderdoorgang én zou ook de volledige facelift van de perrons al starten.

“Het stationsproject Vilvoorde is wel degelijk gestart”, zegt NMBS-woordvoerder Geert Dierckx. “De vorige maanden werden al voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd zoals de aanleg van een tijdelijke parking voor 200 auto’s en verrichte de aannemer studiewerk. Voor de verdere werken zijn ook buitendienst- en buitenspanningstellingen van sporen nodig wat niet evident is op een drukke spoorlijn 25. Deze zijn nu begin september ingepland zodat de uitbraak van sporen kan starten en nadien ook de zichtbare start van de bouw van de nieuwe onderdoorgang. De nieuwe onderdoorgang wordt 8 meter breed en krijgt vaste trappen, roltrappen en liften. De nieuwe tunnel wordt gebouwd in open sleuf onder de bundelsporen.”

Eind augustus zal ook de huidige stationsparking worden afgesloten. “De reizigers zullen dan voortaan de nieuwe tijdelijke parking kunnen gebruiken. Hiervoor volgt eind deze maand nog een communicatie. De werken aan de perrons starten in het voorjaar 2017. Eerst wordt perron 5-6 aangepakt.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise