Ninove pakt samen met CAW uithuiszettingen aan

De Ninoofse OCMW-raad besliste om een samenwerking aan te gaan met het Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW Zuid-Oost-Vlaanderen) om preventieve woonbegeleidingen te doen om te vermijden dat huurders uit hun huis worden gezet.

OCMW-voorzitter Lieven Meert (SP.A-Groen): ‘In Ninove worden er jaarlijks zo’n 100 huurders uit hun huis gezet, of 2 per week. Dat willen we nu samen met het CAW aanpakken want ook al kan men vaak terecht bij familie, vrienden of noodopvang bij het OCMW, elke uithuiszetting blijft een schrijnende situatie. In onze opdracht gaat het CAW de huurders preventief begeleiden om de uithuiszetting te vermijden door bijvoorbeeld te bemiddelen met de eigenaar om tot realistische afbetalingsplannen te komen.”

OCMW-raadslid Bart Mignon (CD&V): “ Het CAW heeft al wat ervaring op dit vlak en doet gelijkaardig werk in een aantal andere steden zoals Geraardsbergen en Oudenaarde. Door hun begeleiding slagen ze er daar in om meer dan de helft van de problemen op te lossen en een uithuiszetting te vermijden. We hopen dat dit ook in Ninove lukt. Volgend jaar evalueren we de resultaten en kijken we of we het project verder zetten.”

Topartikels editie Ninove-Dender