Ninofmedia wint Prijs Toerisme 2016

Het is al enkele jaren gebruikelijk dat VVV-Ninove voor aanvang van de zomervakantie de Prijs Toerisme uitreikt. Vorig jaar ging die naar Carnaval Ninove, dit jaar valt Ninofmedia in de prijzen. Het jaarlijks toeristisch feestje, zoals voorzitter Yvan Roelandt de prijsuitreiking noemt, vond plaats op dinsdag 14 juni in café Gambrinus. Na de muzikale opwarmer gebracht door Geert Van Snick, Joris Jacobs en Jan Maris, werd het erelidmaatschap van gewezen burgemeester en schepen van toerisme Michel Casteur geofficialiseerd met een oorkonde.

De leden van de algemene vergadering bogen zich enkele weken geleden over de negen ingediende kandidaturen:

  • Marc De Decker, woont al 36 jaar in Noorwegen en komt met zijn elektrische wagen naar Ninove (ingediend door zijn zus Anita De Decker).
  • Hans De Smet, haalde de nationale televisie (Iedereen beroemd) met zijn schilderijen over lucifers (kandidatuur zelf ingediend).
  • Facebookgroep Ge zetj van Ninof aske…, initiatief van Monique Van Londersele en Patrick Haegeman (ingediend door Rik Van Rossen).
  • Jeroen Wiggeleer, heeft een evenementenbureau waarmee hij heel wat artiesten in Ninove laat optreden (ingediend door Jill Timmermans).
  • Jeugdhuis Het Uur, organisator van de Ronde van Meerbeke (ingediend door Senne De Vidts).
  • Myriam Hoorens, maakte in 2015 het tekst- en fotoboek “Groeten uit Aspelare” (ingediend door haar kinderen).
  • La Lorraine, voor het organiseren van succesvolle bedrijfsbezoeken (ingediend door Petrus Hellinckx).
  • Ninofmedia, Facebookgroep met als bezieler Andy Dupont (ingediend door Andy Dupont).
  • Wettels On Fire, barbecueteam dat reeds tal van prijzen won (ingediend door Wettels On Fire).

Ninofmedia kreeg het meest aantal stemmen en werd als winnaar van de Prijs Toerisme 2016 uitgeroepen. In zijn dankwoord maakte initiatiefnemer Andy Dupont dat Ninofmedia heel binnenkort uitpakt met een eigen website.

Omdat VVV-Ninove dit jaar 30 jaar bestaat en omdat het reuzenkoppel Doeken en Doeka 70 jaar gehuwd is, samen 100 jaar dus, komt er eind oktober een tentoonstelling over de Ninoofse reuzen en organiseert VVV-Ninove op zaterdag 22 oktober een café chantant met “Den ondergrondsen Drippel” en “Rufijn en de zijn”.

Topartikels editie Ninove-Dender