Asse Lennik wordt Lindemans Aalst

Volleybalclub Asse-Lennik verhuist volgend seizoen naar Aalst en dat gaat gepaard met een naamsverandering. Voortaan zal de club luisteren naar de naam  “Lindemans Aalst”. Het was al eerder bekend dat volleybalclub Asse-Lennik volgend seizoen Het Molenbos in Zellik ruilt voor een nieuw sportcentrum in Aalst. Een verhuis omdat de zaal van Asse-Lennik niet voldeed aan de normen voor Europees volleybal.

Met het nieuwe sportcentrum in Aalst hoeft het volleybalteam voortaan niet meer uit te wijken naar Maaseik of Antwerpen voor Europese wedstrijden. “Het is logisch dat we in de nieuwe ploegnaam de stad vermelden waarin we zullen spelen”, zegt voorzitter Jan Luppens. “We hebben ook besloten om de naam Lennik, die we al van oudsher meedragen, te laten vallen om onze hoofdsponsor brouwerij Lindemans meer in de verf te zetten.”

Ondertussen heeft de club zijn kern opgebouwd. Met het vertrek van een aantal sterkhouders (Baetens, Overbeeke, Andringa, Colson, Cosemans en Sparidans) drong een grondige vernieuwing zich op. Lindemans Aalst heeft zich al versterkt met twee jonge Polen en met Roman Abinet, een aanvaller van Guibertin. Donderdag wordt de spelerskern voorgesteld aan het publiek.