Een heel weekend Fiesta Europa in Aalst

Morgen, zaterdag en zondag is het weer tijd voor ‘Fiesta Europa’ in Aalst. Voor het derde jaar op rij neemt deze internationale feestmarkt voor drie dagen zijn intrek op het Werfplein.

Zoals de naam aangeeft, wil Fiesta Europa marktkramers van zoveel mogelijk verschillende Europese landen bij elkaar brengen. Zij presenteren dan specialiteiten uit hun eigen land en/of regio.

Het aanbod omvat niet alleen gastronomie en lokale gerechten of streekproducten, maar ook allerlei artisanaat, lederwaren, edelstenen, zepen, houtsnijwerk, textiel, enz.

Deze markt brengt op een originele en tastbare manier Europa dichter bij de mensen. Het evenement roept onder meer door zijn multicultureel karakter en zijn authenticiteit een gezellige vakantiesfeer op en verloopt dan ook erg gemoedelijk.

Schepen van Economie Katrien Beulens (CD&V): “Fiesta Europa is zeker een gesmaakt evenement bij de inwoners van Aalst en daarbuiten. Het gevarieerde aanbod aan voedingswaren en dranken in combinatie met livemuziek, zorgen voor een aangename ambiance waarvan iedereen zin krijgt in een ‘fiesta’. Door deze markt op het Werfplein te laten doorgaan, wordt de doorstroom naar het stadscentrum versterkt, wat de lokale economie ten goede komt.”

Momenteel zijn er al 20 Europese landen die deelnemen. Het uiteindelijke streefdoel is om een vertegenwoordiging van alle 27 lidstaten te hebben.