Laatste carnavalsprijzen uitgereikt

In Buffet de Rétard werden op vrijdagavond 20 mei de allerlaatste carnavalsprijzen uitgereikt. Nadat de Prinsencaemere vorig jaar De Ploët in het leven riep, een prijs voor het beste en nieuw uitgebracht carnavalsliedje, werd de formule dit jaar aangepast. Carnavalisten konden niet alleen De Ploët winnen maar er was ook nog een prijs voor het beste stoetlieken.

Van de 31 inzendingen voor De Ploët koos de Prinsencaemere het lied “In ’t Frauns” van NKV Smosj als beste. Goed voor een mooie trofee en een cheque ter waarde van 500 euro. 17 carnavalsgroepen waagden hun kans voor de titel van Beste Stoetlieken 2016. Het lied “Boselfjes” van Gidsen Ninove, die als De Maskesskoeten deelnemen aan de carnavalsstoet, werd door de jury tot winnaar uitgeroepen. Een delegatie van de leiding mocht uit handen van Opperhoofd (voorzitter Prinsencaemere) Eric Herremans een beker en een geldprijs van 300 euro in ontvangst nemen.

Topartikels editie Ninove-Dender