Provincie weigert kap van 18 populieren

 

 

De provincie Vlaams-Brabant heeft het beroep van een actiecomité tegen het vellen van 18 Canadese populieren langs de Heirbaan ingewilligd.

De familie Bresseleers had vorig jaar aan de gemeente een kapvergunning gevraagd om een open plaats te creëren voor het laden van bieten tijdens het oogstseizoen. Meise gaf in december groen licht voor het rooien van de 18 bomen aan de Heirbaan en 8 bomen aan de Amelgemstraat. Het rooien van 81 bomen langs de beekvallei werd niet toegestaan.

Maar buurtbewoners waren het niet eens met deze beslissing en gingen in beroep bij de provincie tegen de kap van de historische bomenrij. “Tijdens de hoorzitting is gebleken dat een bijkomende laadplaats kan gecreĂ«erd worden door twee jong eiken te verplaatsen. Dit moet de landbouwer toelaten om zijn gronden efficiĂ«nt te bewerken”, motiveert gedeputeerde Tom Dehaene de beslissing.

De zieke en kaprijpe bomen langs de Amelgemstraat mogen wel gekapt worden maar moeten vervangen worden omdat ze een landschappelijke waarde hebben.

 

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise