't Chiropaksken organiseert 14de Grote Barbekoe

De Barbekoe die ’t Chiropaksken jaarlijks organiseert is een klassieker geworden. 1.300 tot 1.400 mensen komen genieten van een verzorgde barbecue met uitgebreid groentebuffet.

Dit groots eetfestijn startte 14 jaar geleden om het jeugdlokaal te financieren. De opbrengst gaat ook nu nog deels naar het onderhoud en uitbouw van het jeugdlokaal ten dienste van de Chiro en de kampen in de vakanties. Voor een deel worden ook andere initiatieven voor de jeugd hiermee gefinancierd zoals de vorig jaar gestarte speelpleinwerking Hobbes, het onderhoud en de aanleg van het Pastorijbos (met grote boomhut) en het opruimen en inrichten van het Moerasbos als natuur- en wandelpark. Vele van deze activiteiten worden samen met de vrijwilligers van kwb, KVLV, Chiro en met ondersteuning van de school, de kerkraad en de Stad georganiseerd.

De 14e Barbekoe heeft plaats in Appelterre-Eichem, in de Pax en ’t Chiropaksken en in tenten op het speelterrein, op zaterdag 21 mei vanaf 17.30 uur en op zondag 22 mei vanaf 11.30 uur.

Voor 15 euro (8 euro voor kinderen) kan u kiezen uit vis, kip, worst, ham of een vegetarisch menu. Er is doorlopend kinderanimatie en een springkasteel voorzien.

Topartikels editie Ninove-Dender