Karateclub Hiryu Ninove heeft vice-Belgisch Kampioene in de rangen

Frank Van de Mergel, clubverantwoordelijke van KC Hiryu-Ninove, blikt tevreden terug op de prestaties van Jabir Rossi en Silke Van Bellingen tijdens het Belgisch Kampioenschap Jeugd dat onlangs georganiseerd werd in Eigenbrakel.

“Om te mogen deelnemen moesten de kampers zich plaatsen via de Oost-Vlaamse en de Vlaamse Kampioenschappen”, vertelt Frank. “Het waren dus de beste acht van Vlaanderen die het opnamen tegen de beste acht van WalloniĂ«. Karateclub Hiryu-Ninove had twee geselecteerde deelnemers namelijk Jabir Rossi bij de pupillen en Silke Van Bellingen bij de miniemen. Jabir selecteerde zich door onder andere op het Oost-Vlaams kampioenschap een mooie tweede plaats te behalen in de discipline kumite (gevecht) en op het Vlaams kampioenschap bij de beste acht te eindigen. Silke behaalde haar selectie door een podiumplaats te behalen op het Oost-Vlaams kampioenschap en dan nog eens vice-Vlaams Kampioen te worden in het kumite. Op het Belgisch Kampioenschap deed ze deze prachtprestatie nog eens over, ze werd vice-Belgisch Kampioen kumite bij de miniemen meisje. De clubleiding is heel fier op deze prachtige prestatie en hopelijk is dit een extra motivatie voor de andere clubleden.”

Wie meer  info over karateclub Hiryu-Ninove wil, kan deze steeds vinden op  www.kc-hiryu.be of op de facebookpagina KC Hiryu-Ninove.

Topartikels editie Ninove-Dender