Week van de Amateurkunsten (+ foto’s)

Het voorbije weekend stond helemaal in het teken van de WAK, de Week van de Amateurkunsten. De deelnemende kunstenaars (en dat waren er heel wat) konden hun werk tentoonstellen in het unieke kader van het Opwijkse klooster van de Congregatie van de H. Vincentius a Paulo. Nagenoeg alle 27 zusters van het klooster kwamen de tentoonstelling bewonderen.

De kunstenaars boden een brede waaier van kunstwerken aan: van de vertrouwde pyrogravures van Paul Vermeiren (Boerman) over de foto’s van Vincent De Pauw tot de quasi abstracte werken va Henk De Jaegere. Ook een aantal leerlingen van de Opwijkse Tekenacademie deden hun duit in het artistieke zakje.

Schepen van cultuur Jan Couck sprak de hoop uit dat deze gezamenlijke tentoonstelling de start mag zijn van een lange samenwerking. Woensdag wordt, nog steeds in het kader van de Week van de Amateurkunsten, op het Europaplein (rotonde Karenveldstraat, Droeshoutstraat, Nanovestraat) een kunstwerk van Kris De Plecker onthuld.