Zo ziet Ginder-Alesite 2 eruit

Zondagnamiddag gaf schepen David De Valck (stedenbouw en ruimtelijke ordening) een rondleiding in de beide gebouwen van de voormalige Martinasbrouwerij. De rondleiding kwam er op vraag van de Landelijke Gilde. Ruim 40 belangstellenden luisterden naar de geschiedenis van de brouwerij en konden zich vergewissen van het vorderen van de werken in het brouwgedeelte.

Voor het andere deel (waar nu o.m. de National Paintball Games huist) had de schepen een primeur: in de voormalige feestzaal op de 4de verdieping kregen de aanwezigen voor het eerst te zien hoe de voormalige bottelarij er zal uitzien na de verbouwingen door projectontwikkelaar Aura. De laagbouw rond de centrale kubus verdwijnt en die kubus wordt volledig van zijn mantel ontdaan. Zo komt het skelet van het gebouw bloot.

Het ontwerp van de architecten Xaveer De Geyter kwam als  beste uit een wedstrijd die door Aura werd georganiseerd. Eén verdieping van het nieuwe gebouw wordt als parking ingevuld en op het gelijkvloers komen vooral winkels. Daarnaast worden heel wat flats en lofts gepland. Om het hele project economisch rendabel te maken mag één verdieping extra gebouwd worden. Zowel de provincie Vlaams-Brabant als de gemeente gaan hiermee akkoord.

De verbouwingen van ontwikkelaar Dockx (brouwerijgedeelte) schieten goed op en zullen mogelijk al eind 2016 klaar zijn. Voor het bottelarijgedeelte zouden de werken begin 2017 kunnen aangevat worden.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk