Gratis filmvoorstelling 'The Way He Looks'

17 mei is de Internationale dag tegen Homofobie en Transfobie. De twee weken voorafgaand aan deze dag zijn de regenboogweken, waarbij de regenboogvlag werd opgehangen aan het oud stadhuis.

Hiermee wil het stadsbestuur tonen dat het de wereldwijde strijd tegen homofobie en transfobie mee ondersteunt. In het kader van de regenboogweken speelt op woensdag 18 mei in cc De Plomblom om 20 uur de film ‘The Way He Looks’.

‘The Way He Looks’ vertelt het verhaal van Leonardo, een blinde tiener die zich door zijn omgeving overbeschermd voelt. Thuis laat zijn moeder hem niks alleen doen en op school staat zijn beste vriendin Giovana altijd klaar om hem te verdedigen. Leonardo droomt van een onafhankelijk leven en overweegt op uitwisseling te gaan. Maar dan komt Gabriel aan, een nieuwe leerling op de school en een nieuwe wind door het leven van Leonardo. Er bloeit al snel iets moois tussen de twee en daar is niet iedereen even blij mee.

De film wordt door het stadsbestuur gratis aangeboden. Haal wel op voorhand een ticket in cc De Plomblom. Na de voorstelling kan je een gratis drankje krijgen in ruil voor je toegangskaart. Ook in de bibliotheek wordt een boekenstand voorzien rond het thema holebi’s en transgenders. Meer info over de aangeboden boeken: http://mijn.bibliotheek.be/list/view/1355.

Topartikels editie Ninove-Dender