19de Kevertreffen

Het weekend van 12 maart ’16 riskeert u opnieuw heel wat modellen van de Volkswagen Kever in Ninove en omgeving te zien rondrijden. Niets om u ongerust over te maken, de Freddyfiles organiseren naar aanleiding van het Primavera-weekend hun 19de Kevertreffen.

Vorig jaar vonden 750 auto’s hun weg naar het stadscentrum, voorzitter Frederic Peeters hoopt dit aantal minstens te kunnen evenaren. Elk jaar staat in het teken van een bepaald thema, een file (vandaar de naam Freddyfiles). Voor deze editie kozen de organisatoren voor een Happy Camper Special. Vrij vertaald worden de kampeerbusjes in de schijnwerpers geplaatst.

Op zaterdag 12 maart worden de eerste bezoekers, vooral Engelsen, verwelkomd in de brouwerij Slaghmuylder. Daar krijgen ze een Witkap aangeboden in een voor de gelegenheid speciaal ontworpen Witkapglas.

Op zondag 13 maart stellen de eigenaars hun pronkstuk op in de omgeving van het oud stadhuis waar Jochelyn Vande Putte, Miss Freddyfiles 2016, om 16 uur de prijsuitreiking voor haar rekening neemt.

Topartikels editie Ninove-Dender