Routeplanners voor fietsers en wandelaars

Toerisme Oost-Vlaanderen stelt nieuwe routeplanners ter beschikking voor fietsers en wandelaars. Zo is het mogelijk om zelf online je fiets- of wandelroutes te maken.

Om toeristen op hun wenken te bedienen, heeft Toerisme Oost-Vlaanderen haar routeplanners in een nieuw jasje gestoken. Vijf categorie√ęn toeristische locaties¬† verrijken de kaart van Oost-Vlaanderen met handige informatie voor dag- of weekendtoeristen. Zo vind je op je traject meteen alle soorten (vergunde) logies, caf√©s en restaurants, parken en bossen, musea en ook fiets- en voetveren of zelfs fietsverhuur.

Maar dat is niet alles. Wie een fietstrip plant in bijvoorbeeld in de Vlaamse Ardennen, krijgt ook een dynamisch hoogteprofiel te zien bij het traject van zijn/haar keuze. Dat betekent dat je niet alleen het hoogteprofiel van de route te zien krijgt, maar ook exact kan zien waar je stijgt of daalt en hoe steil het daar precies is.

Wie een sportieve fietsroute uitstippelt en met een racefiets de provincie Oost-Vlaanderen wil doorkruisen, ziet ook duidelijk het onderscheid tussen verharde en onverharde wegen. Die laatste kan je dus makkelijk vermijden als je dat wil. De nieuwe routeplanner is ontworpen voor desktops en tablets maar kan ook gebruikt worden op smartphones. Ook dat is nieuw.

Je vindt de nieuwe routeplanners van Toerisme Oost-Vlaanderen op:

  • www.Tov.be/wandelrouteplanner
  • www.Tov.be/fietsrouteplanner
Topartikels editie Ninove-Dender