’t Kollektief wil zingen ver auijlen

Na afloop van het vorige carnavalsfeest besloten Nico Stevens, Glen Van Hooland, Steve Chavatte, Manu Geeroms en Lieselotte Jacobs om eerder uitgesproken “toogdromen” concrete vorm te geven. Samen zouden ze werk maken van een heuse full-cd met ludieke nummers over dagdagelijkse maatschappelijke fenomenen.

’t Kollektief was geboren en heeft ondertussen de cd “Astablief” uit die nu op 300 exemplaren te koop wordt aangeboden. Het is een verzameling geworden van 18 liedjes bestaande uit carnavalsmeestampers, kleinkunstprobeersels, seventieskrakers, “bosjerkers” en rocknummers.

“Als Kollektievers hebben we één gemeenschappelijke noemer”, vertelt Nico Stevens. “Lieselotte, Manu, Glen, Steve en ikzelf, wij kennen elkaar allemaal uit het carnavalsmilieu. En ook al wordt er in sommige nummertjes al eens een link gelegd naar carnavalsinstanties of personen, toch mogen we deze cd niet echt een carnavalsplaat noemen. We kunnen het eerder een ludieke cd noemen waar moderne, hedendaagse en klassieke nummers een Ninoofs draaike kregen.”

De cd is enkel te verkrijgen bij de leden van ’t Kollektief en kost 15 euro. De winst gaat integraal naar een volgende cd.

Topartikels editie Ninove-Dender