Delhaize investeert in hypermodern distributiecentrum te Ninove

In aanwezigheid van Vlaams minister-president Geert Bourgeois heeft Delhaize op donderdag 7 januari 2016 haar nieuw distributiecentrum te Ninove officieel voorgesteld. Delhaize investeert 143 miljoen euro in het nieuwe distributiecentrum dat wordt gebouwd op de bestaande site. De voorbereidende werkzaamheden startten in november 2014 en het nieuwe centrum zal afgewerkt zijn in 2017. De operationele opstart is voorzien voor midden 2017 en tegen begin 2018 zal het nieuwe distributiecentrum volledig operationeel zijn.

Met dit nieuwe distributiecentrum zal Delhaize beschikken over meer dan 200 000 m¬≤ aan¬†opslag- en distributieplaatsen om haar winkels in Belgi√ę en Luxemburg dagelijks te¬†bevoorraden. Elke dag staan er meer dan 2.000 medewerkers klaar in deze distributiecentra om¬†dit mogelijk te maken. Delhaize organiseert, beheert en ontwikkelt zelf haar eigen logistieke¬†installaties. Zo kan de optimale levering van de producten gegarandeerd worden in meer dan 700¬†winkels.

De focus van het distributiecentrum zal liggen op producten met hoge rotatie. Dat zijn producten die vaak worden aangekocht door klanten en daarom zeer frequent naar de winkels moeten getransporteerd worden. Naast dranken zullen onder meer ontbijtproducten, koekjes, deegwaren, sauzen, toilet papier, keukenpapieren en luiers vanaf 2018 vanuit Ninove naar de winkels vertrekken. Op die manier is er ook minder plaats nodig in de opslagruimtes van de winkels.

‚ÄúLogistiek is de kern van de activiteiten van Delhaize Belgi√ę en moet dus mee de groei en¬†innovatie in ons winkelnetwerk mogelijk maken‚ÄĚ, aldus Denis Knoops, CEO van Delhaize Belgi√ę.¬†‚ÄúHet nieuwe distributiecentrum in Ninove kadert in de langetermijnvisie van Delhaize om haar¬†eigen logistieke capaciteit verder te versterken en effici√ęnter te maken. Met deze investering beklemtoont Delhaize dat logistiek een kernactiviteit is en blijft. Tegelijk herbevestigen we de centralisatie van onze logistiek in Zellik en Ninove. Deze twee innovatieve distributiecentra behoren tot de top van de logistieke sector in Europa‚ÄĚ

Minister-president Bourgeois : ‚Äú De bouw van een geautomatiseerd distributiecentrum in¬†Ninove is een blijk van vertrouwen in de toekomst. Het verheugt mij in het bijzonder dat deze¬†investering Delhaize verankert in Vlaanderen. Deze Vlaamse regering stelt alles in het werk om¬†bedrijven alle ruimte te geven om te groeien en te innoveren, zodat Vlaanderen in het¬†economische koppeloton blijft.‚ÄĚ

Delhaize wil prioriteit geven aan een goede relatie met de buurtbewoners, zowel rondom haar winkels als bij haar distributiecentra. Zo werd een geluidsmuur voorzien om de mogelijke geluidshinder van de activiteiten in het distributiecentrum voor de buurtbewoners tot een minimum te beperken. Reeds tijdens de voorbereiding van het project probeert men steeds op een transparante manier te communiceren met de betrokken lokale besturen en de buurtbewoners. Delhaize wil dit ook voor de verdere werkzaamheden blijven doen.

Topartikels editie Ninove-Dender