Parking Heilige Harten vanaf morgen open voor het publiek

Net voor aanvang van de eindejaarsaankopen, meer bepaald vanaf vrijdag 11 december ’15, wordt de personeelsparking van IKORN campus Heilige Harten buiten de schooluren opengesteld voor het publiek. Goed voor 120 extra gratis parkeerplaatsen in het Ninoofse stadscentrum.

De parking zal tijdens weekdagen opengaan voor het publiek vanaf 16.30 uur en op woensdag vanaf 13 uur. Ook tijdens het weekend en op vakantiedagen zal de parking toegankelijk zijn voor het publiek. Gebruikers moeten wel voor 1 uur ’s nachts de parking verlaten, want tijdens de schooluren blijft de parking exclusief voorbehouden voor het personeel van IKORN.

“Net op piekmomenten kunnen we 120 extra parkeerplaatsen aanbieden die via de Centrumlaan bereikbaar zijn zonder dat de wagens het centrum zelf moeten binnenrijden”, vertelt een tevreden Wouter Vande Winkel, schepen van Mobiliteit (SP.A-Groen). “De parking versterkt ons handelscentrum en zal de parkeerdruk op het Dr. Hemerijckxplein verder doen afnemen.”

Ook schepen van Sport Marc Torrekens (Open VLD), bevoegd voor zwembad De Kleine Dender, is blij dat de parking opengesteld wordt voor het publiek: “Bezoekers van het zwembad kunnen nu op 200 meter van het zwembad gratis parkeren.”

Topartikels editie Ninove-Dender