Ifi rekent 1 dag BTW aan

De protestactie van de Vlaamse jeugdhuizen tegen de beslissing van financieminister Van Overtveldt (N-VA) neemt vorm aan. Ook Jeugdhuis Ifi sluit zich aan bij deze actie. Van Overtveldt wil dat alle jeugdhuizen met een omzet van meer dan 50.000 euro aan dranken, BTW betalen.

Dat betekent dat die jeugdhuizen ofwel meer personeel in dienst moeten nemen of een beroep moeten doen op een externe boekhouder. Een tweede gevolg is dat zij de BTW ook zullen doorrekenen in de prijs van een drankje. Niet alleen de jeugdhuizen zelf maar dus ook de bezoekers zijn de dupe van het invoeren van de BTW-verplichting.

In Ifi wordt op maandag 14 december een originele protestactie gehouden: op de ‘fin d’examins’ dag moeten de Ifi-bezoekers BTW op hun drankjes betalen (6% op niet alcoholhoudende dranken, 21% op bieren of biermengsels met meer dan 0,5% alcohol). Die BTW wordt echter in een aparte pot gestoken. Daaruit worden vaten bier betaalt die gratis worden uitgedeeld zodat de prijs van 180 euro wordt bereikt.

Foto: kunnen de gebruikers van het jeugdhuis binnenkort alleen nog blikjes van de goedkoopste pils drinken?

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk