Hartverwarmende kerstkaart van PCVO Ninove

In de intensieve NT2-klas van het PCVO Dender en Schelde Ninove (volwassenenonderwijs) hadden de anderstalige cursisten het onlangs over ongelukken in huis: van de trap vallen, struikelen over speelgoed, woningbrand


Ze bespraken ook een krantenartikel over het New Yorkse weesmeisje Sa’Fyre Terry. Zij verloor door een woningbrand haar vader, broers en zus en raakte zelf zeer zwaar verbrand. Haar enige kerstwens  is  geen groot cadeau, maar zoveel mogelijk kerstkaartjes van over de hele wereld  krijgen.

“Hierop reageerde de klas heel spontaan en schreef in het Nederlands, maar ook in de eigen moedertaal kerstkaarten met warme wensen”, vertelt leerkracht Lieve Du Bois. “EĂ©n van de mooiste teksten kwam van een Jamaicaanse cursiste die zelf nog jaren in New York heeft gewoond. Ze kent ook Schenectady, de wijk waar het meisje nu woont. Hopelijk toveren de stapel kerstkaartjes die sindsdien op de bus gingen, een grote glimlach op het gezichtje van Sa’Fyre Terry.”

Wie Sa’Fyre ook een kaartje wil sturen, kan dat doen naar: Safyre Terry – P.O. Box 6126 -Schenectady, NY, 12306 – USA

Topartikels editie Ninove-Dender