VIDEO: Medisch rampenplan in Heilige Harten Ninove

In de school Heilige Harten in Ninove werd vanmiddag het medisch rampenplan afgekondigd na een incident tijdens een les chemie. Verschillende leerlingen hadden irritaties aan de handen. Dat meldt VTM Nieuws.

Veertien leerlingen werden overgebracht naar het Aalsters Stedelijk Ziekenhuis en het Onze-Lieve-Vrouw ziekenhuis gebracht.

Ze¬†waren ge√Įrriteerd geraakt aan de handen na een chemische proef waarbij bruisballen worden gemaakt. Het is nog niet duidelijk wat de reactie veroorzaakte.

Intussen hebben alle leerlingen het ziekenhuis weer mogen verlaten, zegt directrice Karin Couck.

‘Alle leerlingen hebben het ziekenhuis al mogen verlaten. Ze hadden irritatieverschijnselen op de huid van de handen en voorarmen opgelopen. De ademhalingsproblemen waren eerder een gevolg van de paniek die was ontstaan. Het waren leerlingen van het derde jaar sociale en en technische wetenschappen, van 14 en 15 jaar oud. Het is niet duidelijk wat er mis gegaan is. Het gaat om een onschuldige chemieproef die we jaarlijks uitvoeren en waarbij we nooit problemen gehad hebben. Het onderzoek naar de oorzaak is in handen van het parket.’