Kersverse natuurgidsen gediplomeerd

Hendrik Blanckaert, Ilona Blondeel, Lesley De Bruyne, Noël De Wolf, Peter Luyten, Nathalie Renneboog,  Jan Segers, Erik Van Assche, Mireille Van de Waeter, Erik Van Wesemael en Lander Wantens mochten onlangs hun diploma natuurgids in ontvangst nemen.

De opleiding bestond uit een 30-tal activiteiten en werd georganiseerd door Natuurpunt CVN in samenwerking met Natuurpunt Ninove. Een jaar lang werden de natuurliefhebbers ondergedompeld in de wereld van natuur en milieu in al zijn facetten; planten, dieren, ecologie, landschappen en nog zoveel meer.

Naast inhoudelijke kennis, leerden  ze hoe je die kennis en enthousiasme voor de natuur kan overbrengen naar groepen.  Het gidsen van een wandeling, het succesvol afronden van een terreinstudie en een evaluatiegesprek vormden het slot van deze boeiende opleiding.

De 11 kersverse gediplomeerden gaan aan de slag als natuurgids of opteren voor een andere uitdaging in de wereld van natuur- en milieueducatie.

 

Topartikels editie Ninove-Dender