De Provincie deelt krokusbollen uit

Door allerlei redenen zijn bijen en nectarminnende insecten de laatste jaren sterk bedreigd. Een belangrijk knelpunt voor zowel (honing)bijen als andere nectarminnende insecten is het tekort aan nectar en stuifmeel, voornamelijk in het vroege voorjaar en in het najaar. Een extra aanbod aan planten met een goed stuifmeel- en nectargehalte is zeer welkom, zoals bijvoorbeeld krokussen en andere voorjaarsbloeiers.

De Provincie Oost-Vlaanderen roept daarom haar inwoners op om het bijenbestand te helpen en biedt 19.700 gratis zakjes krokusbollen aan. Tussen 5 en 16 oktober 2015 kan je, zolang de voorraad strekt, een gratis zakje krokusbollen afhalen in het stadhuis van Ninove bij de dienst leefmilieu tijdens de openingsuren van maandag tot vrijdag tussen 8.30 en 12 uur en donderdag tussen 16 uur en 19.45 uur. Je kan als inwoner van Ninove slechts één krokusbollenpakket aanvragen per adres en gezin. Een zakje reserveren, is mogelijk via 054 31 32 67 of leefmilieu@ninove.be.

Topartikels editie Ninove-Dender