Parkeerboetes ten voordele van Alzheimer Liga Vlaanderen

Elke dag ‘vergeten’ tienduizenden automobilisten om de parkeermeter te betalen of hun blauwe schijf te plaatsen. Meestal krijgen ze daarvoor een parkeerbon. Op maandag 21 september 2015, Werelddag Alzheimer, zal de stad Ninove in samenwerking met het parkeerbedrijf OPC vergeetachtige chauffeurs een nobel alternatief aanbieden: het parkeerbedrijf zal ‘vergeten’ een retributie uit te schrijven, maar in ruil wordt aan de chauffeurs vriendelijk gevraagd om het bedrag van de retributie over te maken aan de Alzheimer Liga Vlaanderen.

‘We willen de chauffeurs niet verplichten om te doneren, maar we rekenen op de goodwill van de Ninovieters en haar bezoekers’, zegt Hilde Lamers, directeur van de Alzheimer Liga Vlaanderen.

Deze eenvoudige en originele actie zal maandag, 21 september plaatsvinden in de stad Ninove. De werknemers van OPC zullen dus hun traditionele controle uitvoeren op verstrooide automobilisten die vergeten zijn om aan de parkeermeter te betalen maar in plaats van één van de beruchte rode tickets onder de ruitenwisser te schuiven, plaatsen ze een blauwe vooraf ingevulde overschrijving ten voordele van de Alzheimer Liga Vlaanderen met de boodschap ‘Vergeet deze parkeerbon. Vergeet niet te doneren.’

Meer info: www.alzheimerliga.be

Topartikels editie Ninove-Dender