Veel volk in De Vedderboom (+ foto’s)

De opendeurdagen van De Vedderboom, het landbouwmuseum van Ben en Leona Verhaevert, lokten heel wat volk naar Mazenzele. Dat was zo op zaterdag maar nog meer op zondag. Daar zaten de Dag van de Landbouw en het mooie nazomerweer zeker voor iets tussen.

Speciaal op zondag was een maaltijd met speenvarken. Het varken van meer dan 120 kilo werd zaterdag om 20 uur aan het spit geregen en tot zondagmorgen 9 uur aan het spit gegaard. Het was om handen en vingers van af te likken en dat deden de smullers dan ook.

Eens de knorrende maag gesust met spijs en drank was er nog ruim tijd om rond te kijken en zich te vergapen aan de duizenden voorwerpen, grote en kleine, die Ben en Leona in hun boerderijmuseum verzameld hebben. In de nabije toekomst gaat het Gemeentelijk Archief neerstrijken op de Schaapheuzel in Mazenzele om een inventaris van al dit historisch erfgoed te maken.